İlaç kullanımında doz değişikliği yapılırken neye dikkat edilmeli

İlaç kullanımında doz değişikliği yapılırken neye dikkat edilmeli
İlaç kullanımında doz değişikliği yapılırken neye dikkat edilmesi gerektiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu sorunun muhatabı bizi muayene eden Doktordur.

Çünkü hastanın şikayetlerini dinleyip gerekli tahlil, film gibi işlemleri isteyen Doktorun kendisidir. Elde edilen sonuçlara ve hastanın muayenesi sonunda konulan teşhise göre verilen ilaçlar boy kilo ve yaşa göre ayarlanarak verilmektedir.

Verilen ilaçların dozlarının artırılması veya azaltılması tamamen doktorun kontrolü ve bilgisi dahilinde olmalıdır. Almış olduğumuz ilaçların yan etkileri veya yeterli iyileşme görülmez ise dozu ayarlayacak olan yine Doktordur.

Kendi başımıza yaptığımız doz ayarlamaları sadece sağlığımızı tehlikeye düşürmekten başka bir ey değildir. Bu yüzden Doktorumuza danışmadan kesinlikle ilaç almamalıyız. Doktorun yazdığı ilacı zamanın ve dozunda almalıyız.
İlk yardım konusunda daha fazla bilgi öğrenmek için daha önce cevapladığımız soruların cevaplarına aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz.

2206
2173
411
180
498
432
662
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.