İlahi kitap ne demektir

İlahi kitap ne demektir
İlahi kitap ne demektir, bu kitapları diğer kitaplardan farklı kılan özellikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlahi kitaplar konusu Allah’ın kelam sıfatı ile ilgilidir. Bu sıfatın tezahürleridir. Kitap Allah’ın peygamberlerine vahiy yoluyla bildirdiği mesajının ortaya çıkmış şeklidir. Peygambere indirilen kitaplara ilahi kitap denmesinin sebebi, bu kitapların Allah tarafından gönderilmiş olması, söz ve içerik olarak onlarda beşerin hiçbir katkısının bulunmamasıdır.

Bizler bugün Kur’an’dan önceki kitapların şu andaki şekillerine değil, Allah’tan gelen bozulmamış şekillerine inanmakla yükümlüyüz. Çünkü ilahi kitaplara inanmadıkça, kişinin imanı gerçekleşmez. Hz. İbrahim’in (a.s.) sahifeleri gibi ilahi kitaplardan bir kısmı tamamen kaybolmuş, günümüze hiçbir kısmı ulaşmamıştır. Hz. Musa’ya Tevrat, Hz. Davut’a Zebur ve Hz. İsa’ya (a.s.) verilen İncil ise zamanla değişikliğe ve bozulmaya maruz kalmıştır. Allah’ın vahyettiği şekilde orijinalliğini korumuş, hiçbir bozulma ve değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiş olan Hz. Muhammed’e (s.a.v.) Kur’an-ı Kerim, kıyamete kadar da bu özelliğini sürdürecek olan yegâne kitaptır.

69
102
64
87
93
68
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.