İlahi vahyin insanlara ulaştırılması neden önemlidir

İlahi vahyin insanlara ulaştırılması neden önemlidir
İnsanlara ulaştırılması neden önemlidir, İlahi vahyin insanlara ulaştırılması neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed (s.a.v.), Yüce Allah (c.c.) tarafından insanlığa ilahi ilkeleri duyurmak amacıyla gönderilmiş son peygamberdir. Kur'an'da yer alan bir ayette, “Muhammed sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah’ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.” (Ahzâb suresi, 40. ayet.) buyrularak bu durum açıkça ifade edilir. Her peygamber gibi Hz. Muhammed (s.a.v.) de içinde yaşadığı topluma, Allah (c.c.) tarafından kendisine vahyedilen emir ve yasaklar ile dinî ve ahlaki ilkeleri tebliğ etmiştir. Peygamberlerin sıfatlarından biri, tebliğdir. Buna göre tebliğ, peygamberlerin, Allah'ın (c.c.) kendilerine indirmiş olduğu vahiyleri, insanlara eksiksiz olarak bildirmesidir.

Hz. Peygamber'in (s.a.v.) Kur'an ile ilgili başlıca görevi, Allah'ın (c.c.) ayetlerini insanlara tebliğ etmek ve gerekli durumlarda bu ayetleri insanlara açıklamaktır. Kur’an-ı Kerim'de, Hz. Peygamberin (s.a.v.) vahyi insanlara ulaştırmakla, tebliğ görevini yapmakla sorumlu olduğunu ifade eden birçok ayet bulunur. Örneğin bu ayetlerden birinde, “Peygamberin üzerine düşen ancak tebliğdir. Allah sizin açıkladığınızı da gizlediğinizi de bilir.” (Mâide suresi, 99. ayet) buyrulur. Aynı konuyu dile getiren başka bir ayette ise Rabb'imiz (c.c.) şöyle buyurur: “Ey Muhammed! Eğer yüz çevirirlerse artık sana düşen açık bir tebliğden ibarettir.” (Nahl suresi, 82. ayet.) Bu ayete göre peygamberler Allah’ın (c.c.) ayetlerini, İslam çağrısını insanlara açıkça tebliğ etmekle yükümlüdür. Bu sebeple gelmiş geçmiş bütün peygamberler ilahi ilkeleri insanlara açıkça bildirmişler fakat bu konuda hiçbir zaman zorlayıcı olmamışlardır.

62
290
76
27
26
27
42
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.