İlave tediye nedir

İlave tediye nedir
Tediye nedir, ilave tediye nedir, 2022 ilave tediye ne zaman yatacak, tediye nedir, kamu işçilerine tediye ne zaman ödenecek detaylar haberimizde...

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

Tediye ne demek

Tediye kelime olarak ek ödeme ya da ikramiye anlamı taşıyor. Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele verilen ek ödemedir. Kamuda çalışan taşeron işçilere yıl başından beri 4 taksit şeklinde tediye ödemesi gerçekleşiyor.

İlave tediye ne zaman ödenecek

Kamu işçilerine verilen ilave tediye ve ikramiyelerin ilk taksiti 28 Ocak’ta yatırılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı şöyle:

“6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2022 yılında kanunun 1. maddesine göre yapılacak ilave tediyenin birinci yarısının 28 Ocak‘ta diğer yarısının 29 Nisan‘da ödenmesine,

Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2022 yılında, yapılacak ilave tediyenin tamamının 23 Aralık 2022‘de ödenmesine karar verilmiştir.“

Brüt ücretlere göre hesaplanan 13 günlük tediye tutarı şöyle; 6 bin 500 lira brüt ücret alan bir işçi 2.013 lira ikramiye alacak.

Tediyeyi kimler alabilir

“Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkında Kanun” düzenlemesinin;

“Umumi, mülhak ve hususi bütçeli dairelerle mütedavil sermayeli müesseseler, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlarla belediyeler ve bunlara bağlı teşekküller, 3460 ve 3659 sayılı kanunların şümulüne giren İktisadi Devlet Teşekkülleri ve diğer bilcümle kurum, banka, ortaklık ve müesseselerinde müstahdem olanlardan İş Kanununun şümulüne giren veya girmeyen yerlerde çalışmakta olan ve İş Kanununun muaddel birinci maddesindeki tarife göre işçi vasfında olan kimselere, ücret sistemleri ne olursa olsun, her yıl için birer aylık istihkakları tutarında ilave tediye yapılır. “

Maddesi uyarınca, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yapılıyor.

1
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.