İletişim alanındaki gelişmelerin Osmanlı toplumuna ve ekonomisine olan etkilerini açıklayınız

İletişim alanındaki gelişmelerin Osmanlı toplumuna ve ekonomisine olan etkilerini açıklayınız
İletişim alanındaki gelişmelerin Osmanlı toplumuna ve ekonomisine olan etkilerini konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti devlet sınırlarının çok geniş coğrafyalara yayıldığı ve yüz ölçümünün milyonlarca kilometrekare olduğu bir devlet olarak bilinmektedir. Bu devlette ulaşım ve iletişim ihtiyaçları çok zahmetli olarak gerçekleşmekte ve günlerce, aylarca devam etmekteydi. Bu sebeple teşkilatların kurulması söz konusu olmakta yine de zaman açısından bir kısalma sağlanamamıştı.

İletişim ve ulaşım alanındaki gelişmeler Osmanlı toplumunda ve ekonomisinde önemli kalkınmalara neden olmuştur. Posta teşkilatının kurulmasıyla organize iletişim ve haberleşme, telgraflarla hemen her yere ulaşım sağlanmış ve devletin otoritesi güçlenerek toplumun da iletişim ihtiyacı kısa sürede gerçekleşmeye başlamıştır.

İletişimin etkileri

  • Devlet yönetiminin merkezlere olan bağlantısı kolay hale gelmiştir, yönetim merkezileşmiştir
  • Halk uzak yerlerdeki akrabaları ile kolaylıkla iletişime geçmiştir
  • İletşim alanındaki gelişmeler yeni iş sahaları oluşturmuştur
  • Uzak yerlerle ticaret kolay hale gelmiş, ticaret canlanmıştır.
  • Ülkeler arası ticaret gelişmiştir.

536
90
141
50
46
79
692
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.