İletişim konusunda yaptığınız araştırmalar

İletişim konusunda yaptığınız araştırmalar
İletişim konusunda yaptığınız araştırmalarınızı ve gözlemler konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İletişim sözlüklerde; duygu, düşünce, bilgilerin başkalarına aktarılması gibi ifadelerle tanımlanmaktadır. İletişim ilk defa kavram olarak 19. yüzyıl başlarında kullanılmaya başlamıştır. Kullanılmaya başladığı ilk dönemlerde telefon, telgraf gibi haberleşme araçlarıyla insanların birbirlerine kendini ifade etme şekli olarak kabul görmüştür. Ancak zamanla bu kavram, sınırlarını daha çok genişleterek yeni tanımlar ortaya çıkmıştır.

İletişim, iletilmek istenen bilginin hem gönderici hem de alıcı tarafından anlaşıldığı ortamda bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir. Organizmaların çeşitli yöntemlerle bilgi alışverişi yapmalarına olanak tanıyan bir süreçtir.

Kişiler arasında, duygu, düşünce, bilgi, haber alışverişi, duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin, akla gelebilecek her türlü biçim ve yolla kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılması. Kişilerin birbirlerini anlaması.

115
359
601
179
72
73
621
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum