İletişimde çatışmaya sebep olacak davranışlar

İletişimde çatışmaya sebep olacak davranışlar
İletişimde çatışmaya sebep olacak davranışlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İletişim, insanların günlük hayatta haberleşmek ve bilgi edinmek için kullandıkları bir yoldur. Günümüzde iletişimin birçok farklı kanalı bulunmaktadır. Televizyon, internet, telefon, bilgisayar, sosyal medya kullanımı iletişim araları arasında yer almaktadır. En temel iletişim aracı ise dildir. Ortak dili kullanan toplumlar aile olarak küçük cemiyetler kurar ve iletişim yuvaları oluştururlar.

İletişimde uyumu sağlamak çok önemlidir. Ortak değerlere sahip olmak bu nedenle öncelikli bir meseledir. İletişimde çatışmaya sebep olacak davranışlar da dikkatsizlik, görmezden gelme, umursamama, değer vermeme, dinlememe, duymama gibi kötü davranışlar olarak daha çok saygısız tavırlar şeklinde bilinmektedir. Bu da iletişimi olumsuz etkiler.

1751
1074
1065
200
188
231
2044
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.