İletişimde empati kurmanın önemi nedir

İletişimde empati kurmanın önemi nedir
İletişimde empati kurmanın önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Empati kendini başkasının yerine koymak demektir ve buda karşındakiyle konuşurken en önemli şeydir eğer sen karşındakini dinlemeyip sözünü ikide bir kesersen aynı şey senin başına gelince anlarsın yapmış olduğun hatayı ancak o sözünü kestiğin kişinin yerine korsan kendini ortaya çok güzel bi iletişim, konuşma ve muhabbet çıkmış olur buda empatinin önemli özelliğidir.

Empati kurmak, başkasının yerine kendini koymak, onun gibi düşünmek, anlamak, yaşamak anlamına gelmektedir. İletişimde en etkin yollardan biri empati kurmaktır. Empati kurarak anlaşmak en kolay işlerden biridir. Bu nedenle toplumsal hayatta kişilerin iletişimde doğru ve etkin bir iletişim için empati kurması gerekir.

Empati kurmanın önemi, saygıyı arttırması, sevgiyi öğretmesi, anlamayı kolaylaştırması, farklı düşünceleri ve hayatları tecrübe etmeyi kolaylaştırması bakımındanoldukça önemlidir. Bu nedenle etkin ve doğru iletişim adına uzmanlar iletişim kurarken empati yapmayı tavsiye etmektedir. Hoşgörü ve empati alışkanlığı özellikle çocuklar için küçük yaşlarda kazandırılması gereken bir alışkanlık olarak bilinir.

1106
861
1316
287
288
288
1263
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum