İletişimde sözlü, yazılı ve sözsüz iletişim nelerdir

İletişimde sözlü, yazılı ve sözsüz iletişim nelerdir
İletişimde sözlü, yazılı ve sözsüz iletişim nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İletişim kurmanın birden çok yolu vardır ve iletişimimizi sağlayan çok sayıda araç mevcuttur. İletişim kurarken içinde bulunduğumuz ortama ve duruma göre doğru yöntem ve araçlar tercih etmeliyiz. Bu sayede iletişimimiz daha etkili olur. Kullandığımız yöntem ve araçlara göre iletişim üçe ayrılır.

Sözlü iletişim, konuşarak kurduğumuz iletişimdir. Yüz yüze veya telefonla yaptığımız görüşmelerde kullanırız. Toplantılardaki konuşmalar sözlü iletişim şekillerine örnek olarak verilebilir.

Sözlü iletişim,

  • Sözlü iletişim, kelimeler cümleler harfler vb ile olan iletişimdir.
  • Sözlü iletişim konuşularak meydana gelir.
  • Sözlü iletişim en çok kullanılan iletişim türlerinden birisidir.

Yazılı iletişim, yazı kullanarak gerçekleştirdiğimiz iletişimdir. Mektuplar, faks mesajları, elektronik postalar, bültenler yazılı iletişime örnektir.

Yazılı iletişim,

  • Yazılı iletişim, insanlar farklı noktalarda olduğunda teknoloji sayesinde yapılan iletişim türüdür.
  • Yazılı iletişimi kolaylaştıran bazı sosyal medya uygulamaları vardır.

Sözsüz iletişim, beden hareketleri, jestler, mimikler, ses tonu, fiziksel görüntü ve kıyafetler gibi sözel olmayan birçok unsuru içermektedir. Sözsüz iletişim, sözlü iletişimin niteliğini etkiler.

Sözsüz iletişim,

  • Kişinin konuşmadan, jest ve mimiklerle yaptıkları iletişimdir.
  • Genelde engelli insanlar bu iletişim türünü kullanır ama bizlerde günlük hayatımızda jest ve mimikleri çokça kullanırız.
  • Mimik jestten daha fazla kullanılır.

58
45
43
45
115
178
236
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.