İletişimimizi etkileyen davranışlardan biri olan empati kavramına örnek

İletişimimizi etkileyen davranışlardan biri olan empati kavramına örnek
İletişimimizi etkileyen davranışlardan biri olan empati kavramına örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Empati kurmaya örnek olarak, hasta ve yaşlı bir kişinin yapması gerekenleri çok yavaş ve eksik olarak yapması gençlere göre kabul edilemez ama bu durumun onun yaşlılığına verilmesi gerekir. Bu nedenle yaşlıları bu konuda hoş karşılamak, mazur görmek gerekir. Bu da en ihtiyaç duyulan empatilerden biri olarak bilinir.

  • Geceleri yüksek sesle müzik dinlediğimizde kendimiz komşuların yerine koyup, sabah işe gideceklerin olması, hasta kişilerin olabileceğini düşünmek ve yüksek sesle müzik dinlememek empati kavramına örnek olarak verilebilir.
  • Sınıfta gürültü yapmak ve arkadaşlarımızın rahatsız olabileceğini düşünüp vazgeçmek.
  • Arkadaşımıza takma ismi ile hitap etmek, kendimize takma isimle seslendiğimizde üzüleceğimizi anlayıp vazgeçmek.
  • Arkadaşımızın düşük not alması ve üzülmesi. Bizim de düşük not aldığımızda neler hissettiğimizde düşünmek. Bu yüzden moralini düzeltmek için ona teselli edecek sözler söylemek

2569
2570
2870
762
615
418
1555
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum