İlgi, yetenek, beceri ve değerlerinizi dikkate alarak ileride yapmak istediğiniz meslek ile ilgili mesleki eğitim planı

İlgi, yetenek, beceri ve değerlerinizi dikkate alarak ileride yapmak istediğiniz meslek ile ilgili mesleki eğitim planı
İlgi, yetenek, beceri ve değerlerinizi dikkate alarak ileride yapmak istediğiniz meslek ile ilgili mesleki eğitim planı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Etkili karar verebilmek için karar verilecek konu hakkında detaylı bir araştırma yapılması gerekir. İhtiyaç duyulan bilgiye ulaşıldıktan sonra bu bilginin güvenirliği test edilmelidir. Mesleğin statüsü, iş bulma olanağı, mesleğin güçlükleri gibi. Daha sonra meslekle ilgili bilgilerle bireyin bilgilerinin örtüşüp örtüşmediği kontrol edilmelidir.

Birey kendisini, özelliklerini, bireysel ölçütlerini ne kadar iyi bilirse o kadar etkili meslek seçimi ve kariyer planı yapabilir. Aşırı derecede anti sosyal davranışlar sergileyen bir kişinin pazarlamacı ya da halkla ilişkiler alanında meslek seçimi yapması, kariyer hedefleri koyması, gerçeklerle bağdaşmaz. Üniversitede fen-edebiyat fakültesi kimya bölümü mezunu olmakla, eğitim fakültesi kimya öğretmenliğinde ya da kimya mühendisliğinde eğitim görme arasında nasıl karar vermek gerekir. Sizlerin de vermesi gerekmektedir.

405
55
82
18
28
14
167
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.