İlim Çin’de de olsa gidip alınız

İlim Çin’de de olsa gidip alınız
İlim Çin’de de olsa gidip alınız sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber a.s., İslam’ı tebliğ ederken insanları ilim ve bilim yoluyla kendine inandırmıştır. Çünkü İslam, aklı ve bilimi önceleyen bir dindir. İslam’ın bu özelliği çağlar boyu tazeliğini korumasına vesile olmaktadır. Bu bakımdan Müslümanlar ilme ve akla çok önem ve değer vermektedir.

İlim Çin’de de olsa gidip alınız buyuran Peygamber a.s., ilmin çok değerli olduğunu, onun için birçok cefaya katlanılması gerektiğini, uzun yollar aşılması gerekse de buna sabredilmesi gerektiğini söylemiştir. İlim sahibi olan kişilere de bu maksatla hürmet edilmektedir. İlim sürekli gelişmeyi ve kalkınmayı sağlar. Dünyayı anlamlandırmaya ve tanımaya yarar.

İlim öğretmek her insan için elzemdir. Bu söz ile ilim öğrenmek için belli yerlerde bulunmanın şart olmadığı ve her nerede olursak olsun ilmi öğrenmek için oraya gidilip öğrenilmesi gerektiği ifade edilmiştir. İlim, kimsenin tapulu malı değildir. İlmin milliyeti, ırkı olmaz. Doğru bilgi neerde olursa olsun alınır. Doğru bilgi ve ilim her yerde aramalı ve nerede olursa olsun bulduğunda onu almalıdır.

135
121
42
29
42
6
1032
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.