İlim öğrenmek, kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır hadisini yoorumlayınız

İlim öğrenmek, kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır hadisini yoorumlayınız
İlim öğrenmek, kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır (İbn-i Mâce, Mukaddime, 17.) hadisini yoorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İlim öğrenmek, kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır.” (İbn-i Mâce, Mukaddime, 17.) hadisini yorumlayınız

Ödev cevabı kısaca : Bu hadis, İslam'ın tüm Müslümanlara ilim öğrenmeyi farz kıldığını belirten önemli bir ilkedir. Cinsiyet ayrımı yapmaksızın her Müslümanın ilim öğrenmeye teşvik edilmesini içerir.

>Her şeyi en iyi bilen, alîm ve hakîm olan yüce Rabbimiz bize ilmi farz kılmıştır. İlimle meşgul olmayı ibadet saymıştır. Bizi ve toplumu rahata kavuşturacak, huzura eriştirecek her türlü imkan ilimle elde edilebilmektedir. Teknolojik gelişmeler, ilmi çalışmaların meyvesidir. Bütün yenilikler, ilmi gayretler sonunda elde edilmektedir. İlim ve ilim sahiplerinin dinimizde önemli bir yeri vardır. Nitekim Cenab-ı Hak “De ki; Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (Zümer Suresi, 39/9.) buyururken ilimle meşgul olanların üstünlüğünü dile getirmiştir. Sevgili peygamberimiz de bir sahabenin şahsında bizlere öğüt vererek: “Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen veya ilmi seven ol. Fakat beşincisi olma; helak olursun” (Fethü’l-Kebir, 1/204.) derken ilmin ve ilimle meşgul olmanın önemini ifade etmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.