İlk insan da dâhil bütün insanların parmak izleri birbirinden farklıdır. Bu durum, bir tesadüf müdür yoksa Allah’ın (c.c.) varlı

İlk insan da dâhil bütün insanların parmak izleri birbirinden farklıdır. Bu durum, bir tesadüf müdür yoksa Allah’ın (c.c.) varlı
İlk insan da dâhil bütün insanların parmak izleri birbirinden farklıdır. Bu durum, bir tesadüf müdür yoksa Allah’ın (c.c.) varlığına delil midir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İlk insan da dâhil bütün insanların parmak izleri birbirinden farklıdır. Bu durum, bir tesadüf müdür yoksa Allah’ın (c.c.) varlığına delil midir? Niçin? Tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Tek yumurta ikizleri de dahil, her insanın parmak izi kendine özeldir. Yani her insanın kimliği bugün kullanılan barkod sistemine benzer şekilde parmak uçlarında şifrelenmiştir.
Doğum öncesi cenin üzerinde son şeklini alan parmak izi, kalıcı yara olması dışında insanın ömrü boyunca sabit kalır. İşte bu yüzden her insanın kendine özel önemli bir ‘kimlik kartı’dır. 19. yüzyılın sonlarına doğru keşfedilen bu özelliği Kur’an 1400 yıl önce haber verir. İnsanları ölümden sonra diriltmenin Allah için çok kolay olduğu anlatılırken, insanların parmak uçlarından söz edilir:
Evet, hem de parmak uçlarına varıncaya kadar Biz onu derleyip toplamaya kadiriz.” (Kıyamet Suresi, 4)

101
2
0
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.