İlk Türk devletlerin komşu devletlerle ticaret yapmalarının sebepleri neler

İlk Türk devletlerin komşu devletlerle ticaret yapmalarının sebepleri neler
İlk Türk devletlerin komşu devletlerle ticaret yapmalarının sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk Türk devletleri genel olarak Orta Asya coğrafyasında kurulmuştur. Türkler, varlık gösterebilmek için ticaret yapmak zorunda kalmışlardır. Bu nedenle çeşitli milletlerle sürekli siyasi, sosyal ve kültürel olarak da ilişkiler kurmuşlardır.

İlk Türk devletleri komşu devletlerle ticaret yapmıştır çünkü kendi coğrafyalarında ürettiklerini ticari meta olarak kullanarak varlıklarını korumuşlardır.

Orta Asya’nın iklim ve coğrafi özelliklerinin tarım için uygun olmaması nedeni ile ihtiyaçları olan tarım ürünlerini almak için çevre ülkelerle ticaret yapmalarına

Türklerin madencilik, hayvancılık gibi ileri olduğu alanlardaki ürünleri de satıp gelir elde etmek için çevre ülkelerle ticaret yapmalarına sebep olmuştur.

26
7
30
10
9
51
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.