İlk Türk devletlerinde kurultaylara hükümdarın eşi de katılırdı

İlk Türk devletlerinde kurultaylara hükümdarın eşi de katılırdı
İlk Türk devletlerinde kurultaylara hükümdarın eşi de katılırdı, Bb durumu demokrasi ve kadın hakları açısından değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk tarihinde her zaman demokratik uygulamalar olmuştur. Bu uygulamalar devletlerin köklü yapısından da ileri gelmiştir. Türklerde töre, örf ve adetler hukuki olarak çok değerlidir. Devlet yönetimi de örf kurallarına göre töreye uygun bir şekilde yapılır.

İlk Türk devletlerinde kurultaylara hükümdarın eşi de katılırdı. Bu durum demokratik ilkelere uygundur. Kadınların aile ve devlet yönetiminde söz sahibi olması kadınların dünyasının da anlaşılması ve temsil edilmesi, kadın haklarının korunması için önemlidir. Kadınların devlet yönetimindeki etkisiyle devletler kurulmuş, devletler yıkılmıştır. Barışlar yapılmış, savaşlar da çıkmıştır.

1
3
1
1
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.