İlk yardımcı kendisi ve kazazedelerin güvenliği için ne gibi önlemler almalıdır

İlk yardımcı kendisi ve kazazedelerin güvenliği için ne gibi önlemler almalıdır
İlk yardımcı kendisi ve kazazedelerin güvenliği için ne gibi önlemleralmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk yardım uygulamaları hasta, yaralı ve kazazedelere uygulanan ilk sağlık müdahalesi olarak bilinmektedir. İlk yardım uygulamaları hayat kurtarır. İlk yardım bilen kişiler tarafından yapılmalıdır. İlk yardım bilmeyenler hasta, yaralı ve kazazedelere dokunmamalıdır. Çünkü felç kalma, yaralama ve ölme durumları gerçekleşebilir. Hayati tehlike daha riskli hale gelebilir.

İlk yardımcı kendisi için ve kazazede için güvenlik tedbirleri almalıdır. Bu tedbirler yeni kazalara neden olmayacak şekilde gerçekleştirilmelidir. Kazazede yerinden hareket ettirilmemeli, mecburi bir durum varsa kontrollü taşınması sağlanmalıdır. Kazazedenin yeniden yaralanmasına neden olacak şeyler ortadan kaldırılmalıdır.

İlk yardımcının yapması gerekenler 3 aşamada anlatılabilir (güvenlik için alınacak önlemler koruma bölümünde anlatılanlardır);
Koruma: Hasta/yaralı güvenli bir bölgeye alınmalı, yeni kazalara mahal vermeyecek şekilde olay ve ilk yardım yeri işaretlenmeli, trafik kazası gibi bir durumda çalışan araç varsa kontak kapatılmalı, kalabalık dağıtılmalı, gaz kaçağı vb. tehlikeli bir durum varsa engellenmeli, hasta/yaralı tehlikeli bir durum yoksa yerinden kımıldatılmamalı, hasta/yaralının hayati durumu gözden geçirilmeli.
Bildirme: Hemen 112 aranmalı, olay yerinin adresi ve hasta/yaralının durumu hakkında bilgi verilmeli.
Kurtarma: Hasta/yaralının endişesi giderilmeli, durumunun ağırlaşmasını engelleyici müdahalede bulunulmalı, kanama, kırık vb. durumda uygun müdahale yapılmalı, sağlık ekibi geldiğinde yapılan uygulamalar anlatılmalı.

157
64
152
65
63
63
73
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.