İlköğretim haftası kompozisyon

İlköğretim haftası kompozisyon
Her yıl genellikle Eylül ayının 3. haftasına denk gelen her eğitim öğretim yılının ilk haftası kutlanan İlköğretim haftası ile ilgili kompozisyon örneği.

İlköğretim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda ülkece ilerleyebilmemiz için gerek ve şart olan bir olgudur. Eğitimsiz bir toplum geri kalmış ve her türlü hurafe ve gericliğin peşinde koşan bir toplum olmaya mahkumdur. Bu sebeple ilköğretim sadece ülkemiz için değil tüm dünya insanları için mutlaka olması gereken bir olgudur.

İlköğretim ülkemiz yasalarına göre 8 yıl olup zorunlu olan bir eğitimdir. İlköğretim demek geleceğin sahibi çocukların ve gençlerin modern ve pozitif düşünen, bilimin ışığında ilerleyen ve çevresinde olan her olayı sorgulayan kişilerin yetiştirilmesi anlamına gelmektedir. Hafife alınacak birolgu değildir. Bilgi toplumlarının artık diğer toplumlara hemen hemen her konuda fark attığı küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz. Günümüzün dünya düzenide bilgi ile dönemketdir. Bu sebeple bilginin toplumun tüm kılcal damarlarına kadar yayılması gerekmektedir. Bu da ancak ve ancak eğitim ile öğretim ile olur ki bunun da temel ilköğretim döneminde atılmaktadır.

Son dönemde ülkemizde yaşanan sıkıntılı olaylarıda irdelediğimizde ilköğretimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Sadece diploma ile eğitim ve öğretim olmaz. Sadece diploma sahibi ancak eğitilmemiş kafaların neler yapabileceği ortadadır. hatta bu klişiler cahil diye nitelendirilen eğitimsiz kesimden daha da tehlikeli işlere kalkışabilmektedir.

Bizlerin yolunun bilim, bilgi ve yenilik yolu olması gerekmektedir. Bunun için geçmiş adet ve örflerimizden de uzaklaşmamıza gerek yoktur. Her türlü yenilik her türlü bilgi bizleri bir adım öteye geçirdiği için hem kişisel hayatımızı hem de toplum hayatımızı yeniliklere göre bilgiye göre yeniden dizayn edebiliriz. Ancak bunu y7apabilecek kudrette kişiler ise ancak ve ancak başarılı bir ilköğretim dönemi geçirmöiş insanlar ile olmaktadır.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirzi ki ilköğretimin kalitesi gelecekte ki toplumumuzun da kalitesini belirleyecek ana unsur olacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.