İllerimizin yemek kültürlerinin benzerlikler veya farklılıklar göstermesinin sebepleri nelerdir

İllerimizin yemek kültürlerinin benzerlikler veya farklılıklar göstermesinin sebepleri nelerdir
İllerimizin yemek kültürlerinin benzerlikler veya farklılıklar göstermesinin sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü hem o yörede yetişen ürünlerin farklılığı, hem de kültürlerin farklı olması, hem de komşu ülke illerden alınan yemek alışkanlıklarının farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Ülkemiz bazı tarafları denizlerle kaplı bazı tarafları ise deniz olmayan bölgeler olup bu özellikleri sayesinde çeşit çeşit meyve ve sebzeye ev sahipliği yapmaktadır.

Kimi bölgelerde Deniz olduğu için deniz ürünleri, kim bölgelerde fındık kim bölgelerde ceviz kim bölgelerde hayvancılık yapıldığı için yemek çeşitleri de ona göre hazırlanmıştır.

Her ne kadar başka şehirlerden ve sebze gelse de her yörede yetişen meyve ve sebzeler tercih edilmiş ve insanların ana yemekleri bunlar olmuştur.

Hem tatların alışık olması hem de kendi bölgesinde yetişen meyve ve sebzelerin ayrı bir lezzete sahip olması buna sebep olmuştur.

Kadim bir geçmiş olan Türkiye’de yüzyıllar boyunca insanların farklı yerlerden göç etmesi farklı tatların buraya gelmesine sebep olmuştur.

Böylelikle bölgeden bölgeye birbirlerine benzerlik gösteren bölgelerde birbirine yakın yemekler farklı bölgelerde ise farklı lezzetler yapılmaktadır.

26
177
51
180
35
8
176
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.