İman amel ilişkisi niçin önemlidir

İman amel ilişkisi niçin önemlidir
İman amel ilişkisi niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İman ve amel birbirleri ile bağlantılıdır. İman eden insan, iyi amel işler. İman eden bir kişi yaşamı boyunca iyi davranışlarda, iyi amellerde bulunur. Bu nedenle iman ile amel birbirlerinden kopmayan iki unsurdur. İman etmiş olan insan kötü amel işlemez.

Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah “İman edip salih ameller işleyenlere gelince, onlar için altından ırmaklar akan cennetler vardır. İşte bu büyük başarıdır.” (Burûc suresi, 11. ayet.) buyurarak güzel davranışlarda bulunanları ödüllendireceğini müjdeler. Hz. Peygamber de “Üç şey öleni (mezara kadar) takip eder; ikisi geri döner, biri kalır. Ailesi, malı ve ameli onu takip eder. Ailesi ve malı geri döner, ameli kalır.” (Müslim, Zühd, 5.) buyurarak salih amellerin önemini vurgular.

1373
1728
912
305
367
366
1702
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum