İman, ibadet ve ahlak arasındaki ilişki

İman, ibadet ve ahlak arasındaki ilişki
İman, ibadet ve ahlak arasındaki ilişkiyi anlatınız bu yazımızda sizlere kısaca açıklayacağız.

İman, ibadet ve ahlak arasında doğru bir ilişki vardır. Bir kişi iman sahibi ise ibadetlerini yerine getirir. İbadetlerini doğru ve güzel bir şekilde yerine getiren kişilerin ahlaklı olması gerekir. İslam dininin temelinde ahlaklı bireyler bulunur. Ahlak sahibi olmamız Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ve Yüce Allah (c.c) tarafından bizlere emredilmiştir. Sonuç olarak imanı tam bir kişi aynı zamanda ibadetlerini yerine getiren bir kişidir. İmanlı ve ibadetlerini tam bir şekilde yerine getiren kişi aynı zamanda da ahlak sahibidir.

İnsanlar bir dine mensup olurken manevi bir iklim içinde dünyayı da ahireti de kazanmak için mücadele ederler. İman etmek, kalben ve aklen Allah’ı tek yaratıcı kabul etmektir. İmanın bir gereği olarak amelleri yerine getirmek gerekir. Allah’ın emrettiği amelleri yerine getirmek farzdır.

İman sahibi kişiler ibadetlerini bir kulluk bilinciyle yerine getirirler. Bu kulluk bilincinde bireysel ve toplumsal sorumluluklar bulunmaktadır. Bu sorumlulukların yerine gelmesi için ahlaki değerlerin yaşanması gerekir. Ahlaki değerler, dürüstlük, samimiyet, adalet olarak ortaya çıkarken ibadetlerin de en güzel şekilde yerine getirilmesi için ahlaki değerleri yaşamak ve yaymak da gerekir.

505
505
1663
134
506
104
1630
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum