İman ikrar ilişkisi nedir

İman ikrar ilişkisi nedir
İman ikrar ilişkisi nedir bu konuyu kısaca açıklayacağız.

İmanın esası kalp ile tasdik etmek yani onaylamaktır. Kalbin inanması ve tatmin olması imanın gerçekleşmesi için en temel şarttır. Bir kimsenin mümin ve Müslüman olabilmesi için kelime-i şehadeti kalben tasdik etmesi gerekir. Yani Allah’tan (c.c.) başka ilah olmadığını ve Hz. Muhammed’in (s.a.v.) O’nun kulu ve resulü olduğunu kalbiyle onaylamalıdır. Kalbiyle tasdik ettiğini diliyle ifade etmesi şart olmamakla beraber ilişkilerinde Müslüman muamelesi görebilmesi için gereklidir.

İmanın en önemli unsuru kalp ile tasdiktir. İman, Allah’ın (c.c.) varlığını, birliğini, sıfatlarını, peygamberlerini, ahiret gününü ve bunlardan başka iman edilmesi gereken şeyleri kalp ile tasdik edip (onaylayıp) dil ile ikrar etmesidir. Kişi iman konusunda herhangi bir baskı ve tehdit altında olmadan tasdik etmelidir. İkrar, kalbi ile iman ettiği hususları dil ile ifade etmesi, söylemesidir. İkrar, imanın bir unsuru değil sadece bu dünya için bir şarttır.

İman etmek; amel ve ikrarı zorunlu kılar.

İkrar; bir şeyi onaylamak, benimsemek, kabul etmektir. İkrar, inancı dil ile onaylamak anlamına gelir.

İman ile ikrar birbirleri ile sıkı bir bağ içerisindedir. İkrar olmadan iman olmaz. Kalpten inanılan inancı ikrar etmek yani dil ile dile getirmek, kabullenmek ve o inancı, fikiri benimsemek gerekir. Dil ile söylemeden yani ikrar etmeden iman olamaz, çünkü kişi kalpten inandığı inancını dil ile ikrar etmek ve kabul etmek zorundadır. İman eden kişi, imanını kalp ile tasdik edip, dil ile ikrar eder. Yani kalbi ile inanıp, dili ile söyler, dile getirir.

4200
4211
2422
1054
1074
1089
3935
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum