İman ve İslam ne demektir

İman ve İslam ne demektir
İman ve İslam kavramlarını açıklayınız, iman ve İslam kavramlarının anlamlarını araştırarak defterinize not ediniz. İman ve İslam kısa ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İman, bildirilen altı esasa inanmak ve Allahü teâlâ tarafından bildirilen, Muhammed aleyhisselamın Allahü teâlâ tarafından getirdiği emir ve yasakların hepsine inanmak ve inandığını dil ile söylemek demektir.

Hazret-i Âdem’den âhirzaman nebîsine kadar ilâhî teblîğ mahsûlü olan ve adına “dîn” denilen müessesede muhtevâ hep aynıdır ve o muhtevânın adı “İslâm”dır.

İslam, "silm" ve "selam"; kökünden türemiş bir kelimedir. İslam Arapça bir kelimedir ve Boyun eğmek, teslim olmak ve itaat etmek anlamına gelmektedir. İslam aynı zamanda isim olarakta kullanılmaktadır. Allah'a tam teslimiyet ve itaate dayandığı için de kendisine "İslam" denmiştir.

Ayrıca İslam Allah'ın insanlara Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.) vasıtasıyla gönderdiği son ilahi dinin adıdır.

Maddeler halinde İslam dininin tanımları

  • İslam son hak dindir.
  • İslam, Allah'ın Kıyamete kadar geçerli kıldığı hak dinidir.
  • İslam, Allah tarafından insanlara gönderdiği ilahi bir kanundur.
  • İslam yüce Allaha teslimiyettir.
  • İslam dini, Allah tarafından, Hz. Cibril vasıtasıyla, Hz. Muhammede insanlara tebliğ için gönderdiği son evrensel dindir.

2734
2036
2374
1646
1680
1638
3177
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum