İman ve İslam’ın tanımı

İman ve İslam’ın tanımı
İman ve İslam nedir, İman ve İslam’ın tanımı ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İman ve İslam kavramları bir dinin inancın kabulünün insan hayatında etkisinin kelimelerle anlatılan şeklidir. Bazı kavramların anlaşılması ve yaşanması dinin daha iyi bilinmesini gerektirir. İman ve İslam kavramları bu kavramlardan biridir.

İman, kalp ile tasdik, dil ile ikrar etmektir. Allah’ın varlığını ve birliğini kalp ile tasdik etmek ve dil ile ikrar etmek gerekir.

İslam, Allah’ın barış adını verdiği ve son din olarak gönderilen bir din olarak günümüzde yaklaşık iki milyar insanı iman ettiği bir dindir. Allah, tek yaratıcı olarak kabul edilir. İslam peygamberi Hazreti Muhammed (s.a.v.)’dir. İslam, tek din olarak ortaya konmuştur.

İman:

  • İnanmak, tasdik etmek.
  • Emniyette olmak, güvende olmak, güven vermek.
  • Kişinin Allah’ın (c.c.) varlığını, birliğini, sıfatlarını, peygamberlerini, ahiret gününü ve bunlardan başka iman edilmesi gereken şeyleri kalp ile tasdik edip dil ile söylemesi.
  • Son peygamber Hz. Muhammed’e (s.a.v) ve onun tarafından insanlığa bildirilen şeylere hiçbirini dışta bırakmaksızın inanmak, onun doğruluğu konusunda herhangi bir kuşku duymamak.

İslam:

  • Kurtuluşa ermek, güven ve emniyette olmak.
  • Boyun eğmek, itaat, teslim olmak, sulh ve barış yapmak.
  • Şirkten ve şirk ahlakından uzaklaşıp Allah’ın (c.c.) birliğini ve Hz. Peygamber’in hak oluşunu kabul ederek Allah’ın (c.c.) emrine, peygamberin sözüne uyup teslimiyet göstermek.
  • Allah (c.c.) tarafından peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed’e (s.a.v) vahiy yolu ile bildirilerek bütün insanlığa gönderilen son ve hak din, Müslümanlık.

677
144
755
11
15
24
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum