İmanca müminlerin en olgunu, ahlakı en güzel olup aile bireylerine karşı en yumuşak ve lütufkâr davranandır

İmanca müminlerin en olgunu, ahlakı en güzel olup aile bireylerine karşı en yumuşak ve lütufkâr davranandır
İmanca müminlerin en olgunu, ahlakı en güzel olup aile bireylerine karşı en yumuşak ve lütufkâr davranandır hadislerde verilmek istenen mesaj nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : "İmanca müminlerin en olgunu, ahlakı en güzel olup aile bireylerine karşı en yumuşak ve lütufkâr davranandır." Tirmizî, İman, 6.
"Bir mümin, güzel ahlakı sayesinde, gündüz oruç tutup gece namaz kılan kimselerin derecesine ulaşır." Buhârî, Edeb, 7; Tirmizî, Birr, 62.
Yukarıdaki hadislerde verilmek istenen mesaj nedir? Düşüncelerinizi yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Bir müminin olgunluğu, en güzel ahlakıyla ailesine karşı nazik ve lütufkâr davranmasından gelir. Güzel ahlak, sadece dışsal ibadetlerle değil, aynı zamanda içsel güzelliklerle birleşerek gündüz oruç tutup gece namaz kılan kimselerin seviyesine ulaşmayı sağlar. Bu hadisler, imanın sadece ritüellerle değil, ahlaki değerlerin yaşantıya yansıtılmasıyla tam anlamıyla gerçekleştiğini vurgular.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.