İmanın insana kazandırdığı özellikler

İmanın insana kazandırdığı özellikler
Yüce Allah’a imanın insana kazandırdıklarını anlatınız, İmanın insana kazandırdığı özellikler nelerdir, imanın insana kazandırdıkları maddeler halinde ve özet olarak bu konuyu sizlere için kısa açıklayacağız.

Özetle söylemek gerekirse, Allah’a bilerek, anlayarak ve isteyerek inanan bir kişi huzurlu, sorumluluk ve güven duygusuna sahip, dürüst, başkalarına zarar vermeyen ve insanlık bağları kuvvetli bir kimsedir. Allah’a inanan kendisi için istediğini başkaları için de ister ve herkesi sever.

İman, insana dünyanın fâni ve geçici bir misafirhane olduğunu, gün‘ ge­lip insanın bu hayata veda edeceğini, ölüp kabre gireceğini; fakat bu âlemin dar, karanlıklı ve boğucu bir yer olmadığını, kabrin bir rahmet kapısı ve cennet salonuna açılan bir pencere olduğunu hatırlatır. Nurlu âleme, ebedî saadet yurduna giden bir yol olduğu kanaatini verir. Böylece insan imanı sayesinde ebedî olarak yaşayacağı memleketin mahiyetini anlar, endişe ve korkusu sevinç ve sürura döner.

Hakiki imanı elde eden insanın gönlü rahat, kalbi ferahlı, ruhu sakindir. Çünkü insan dünyadaki hakiki zevki ve elemsiz lezzeti yalnız imanda ve imanın yardımıyla tadar. Çünkü gençliği giden kimse ebedi bir gençliğinin geleceğine inanır; hastalıklara, bela ve çeşitli sıkıntılara düşen mü’min, hiç­bir sıkıntının bulunmadığı mutlak huzur ülkesinin kendisini beklediğini bi­lir. Dünyada kavuşamadığı, eline geçmediği pek çok nimete, daha güzel ve devamlı surette cennette sahip olacağına inanır, teselli bulur, huzur duyar.

  • Allah’a inanan bir kişi huzura kavuşur ve mutluluğu keşfeder.
  • Allah’a iman eden bir kişinin sözlerinde bir hikmet vardır.
  • Gözlerinin içerisinde ve alnında nur vardır.
  • Ahlak, saygı ve sevgisiyle herkesin dikkatini çeker.
  • Haram lokma yemez.
  • Kul hakkı yemez.
  • Adaletli olur.
  • Yaşayıp görebileceği hiçbir olay onu korkutmaz, ürkütmez. Herşeyin Allah’tan geldiğini bilir.
  • İnsana hürriyet kazandırır.

8841
5393
5692
1893
1834
2049
5827
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum