İmanın ve İslam'ın şartları

İmanın ve İslam'ın şartları
İslamın şartları nelerdir, İmanın şartları neler, İmanın ve İslam'ın şartlarını maddeler halinde yazınız. İslamın şartları kaçtır, İmanın şartları kaçtır ve nelerdir?

İslamın şartları, 5 tanedir. İslamın şartları aşağıda tek tek açıklanmıştır. İslamın şartları sırasıyla: Şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, oruç tutmak ve hacca gitmektir. Şehadet etmek dışındaki şartlar ameli yani davranışsal şartlardır.

İslamın şartları nelerdir

1- Kelime-i Şehadet getirmek
2- Namaz kılmak
3- Oruç tutmak
4- Zekat vermek
5- Hacca gitmek

İmanın Şartları ; Müslümanların dini olan İslam bazı kurallar üzerine kuruludur. İslam dinine göre insanın inandığı şeylerin diniyle bir bütün olması gerekir. İmanın anlamı, inanmaktır. Bundan dolayı Allah’ın varlığına inanan herkes, bu şartlara uymak zorundadır.

İmanın şartları nelerdir

1- Allah’a inanmak
2- Meleklerine inanmak
3- Kitaplarına inanmak
4- Peygamberlerine inanmak
5- Ahiret hayatına inanmak
6- Kadere hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanmak

246
27
239
14
18
28
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.