İmece usulüyle yapılan işler daha kısa zamanda biter, böylece diğer işleri yapmaya daha fazla zaman kalır, bu görüşe katılıyor

İmece usulüyle yapılan işler daha kısa zamanda biter, böylece diğer işleri yapmaya daha fazla zaman kalır, bu görüşe katılıyor
İmece usulüyle yapılan işler daha kısa zamanda biter, böylece diğer işleri yapmaya daha fazla zaman kalır, bu görüşe katılıyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kesinlikle katılıyorum. Çünkü bir elin nesi var iki elin sesi var denmektedir. Bu da yardımlaşmanın önemini bize gösteren değerli bir öğüttür. İnsanlar işleri yaparken birbirlerine yardımcı olurlarsa iki günde bitecek bir iş bir güne düşer bu da insanlara zaman kalmasını sağlar.

Örneğin, köylerde meraların temizlenmesi gibi işlemlerde ilk imece usulü orayı kendi emeğiyle temizlemeye çalışırsa köy meraları daima temiz kalır. Bir temizlik ekibinin talebi oldukça zaman alabilir.

Bir şey yalnız yapmak çok zor ve bazen imkansızdır. İnsanların belirli kurallara dayanıklı olmadan imece usulü dediğimiz kendi gönülleriyle ve yardımlaşmalarıyla bir işi yapmaları hem kısa sürer hem de aradaki bağı kuvvetlendirir.

Böylece insanlar kendilerine yardım eden insanlara yardım eder ve böylece toplumsal bir dayanışma sağlanmış olur.

1
60
1
11
1
1
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.