İnançların eğitime etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz

İnançların eğitime etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz
İnançların eğitime etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnançlar bireyi ve toplumu yönlendiren olgulardır. İnançların varlığı kültür, ahlak ve diğer değer ve tutumların toplumda yerleşik hale gelmesini sağlar. İnançlar, toplumda eğitimin gelişmesini de etkilemektedir. İnanç ve değerler insanların eğitim ve kültür seviyeleri ortaya koyar.

İnançların eğitime etkisi noktasında bazı inançlara sahip olan insanların eğitime karşı çıkmaları söz konusuyken bazı inançlar da eğitim ve öğretimi desteklemekte ve toplumun gelişmesi, beşeri ilişkilerin kurulması ve özellikle aile kavramının toplumda yerleşik hale gelmesi için eğitimin gerekli olduğunu ortaya koyarlar.

Bir inanç sistemi olarak İslam dini de eğitimin yetenek ve kültürlerin ortaya çıkışı, kaynaşması ve beşeri ilişkilerin kurulması için gereklilik olduğunu söyler.

  • İnançlar insanın bütün hayatını etkilediği gibi eğitim hayatını da etkiler.
  • İnançlar alınan eğitim içeriklerinin belirlenmesini sağlar.
  • Eğitim inançların verdiği değerlere ve ihtiyaçlarına göre şekillenir.
  • Örneğin İslam dini bilime önem vermiş bu sayede eğitime önem verilmiştir.

İslamiyet hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacak eğiticilere ihtiyaç duyulmuş, bu ihtiyaçların karşılanması amacıyla, medreseler açılmış, bu medreselerde dinî eğitimin yanında müsbet bilimlere de yer verilmiştir. Bu eğitim hamlesiyle birlikte kültür ve sanat alanında önemli gelişmeler gösteren Karahanlılarda, birbirinden değerli düşünür ve bilim insanları yetişmiştir.

114
89
21
22
18
12
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.