İnfaz koruma memurları uygun bir rotasyon istiyor

İnfaz koruma memurları uygun bir rotasyon istiyor
Mail ile gönderilen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Türkiye’de Ceza İnfaz Kurumlarının dış güvenliği Jandarmalar tarafından sağlanırken iç güvenlik ise Adalet Bakanlığı’na bağlı İnfaz ve Koruma Memurları tarafından sağlanıyor. Jandarma dış güvenlik görevini 1923 yılından bu yana geçici görev adı altında yapıyor.

Cezaevlerinin güvenliğinde ve yönetiminde bir iki başlılık ortaya çıkmış durumda. Bu durum 2012 yılı sonuna kadar Meclise gelmesi beklenilen ‘Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı’ ile değişecek gibi görünüyor. Zaten gelişmiş birçok dünya ülkesinde cezaevlerinin güvenliği askeri güçler tarafından değil sivil güçler tarafından yerine getiriliyor.

Nitekim son zamanlarda Adalet Bakanı Sadullah Ergin birçok televizyon programında ve verdiği röportajlarda Ceza İnfaz Kurumlarının dış güvenliğinin de Adalet Bakanlığı’nca infaz ve koruma memurları tarafından yerine getirilmesini istediklerini söylüyor. Bakan, yasa tasarısının bu yıl sonuna kadar meclise gelerek infaz koruma memurlarının maaş ve özlük haklarının da tartışmaya açılacağını belirtiyor. Cezaevi çalışanları da bu yasa tasarısını merakla bekliyor.

Son zamanlarda eski tabuları birer birer yıkan, isteklerini yüksek sesle dile getirmeye başlayan infaz koruma memurları yıllardır hak ettikleri maaş ve özlük haklarına kavuşamadıklarını, yıpranma hususunda en başta akla gelen kurumda çalıştıkları halde bu haktan yararlandırılmadıklarını, yasa tasarısı ile birtakım hakların öngörüldüğünü ve bu hakların tasarı meclise gelene kadar korunması gerektiğini belirtiyor.

Cezaevlerinin iç ve dış güvenliği noktasında zaman zaman yaşanan koordinasyon sorunlarını çözecek olan tasarı ile jandarmanın asli görevine dönmesi ve kolluk görevlerini daha rahat yerine getirerek ülke güvenliğine katkı sunması da hedefleniyor.

Cezaevi çalışanları için de heyecan yaratan bu tasarıdan infaz ve koruma memurlarının beklentisi ise büyük:

- İnfaz ve koruma memurları 5510 sayılı kanunda yıpranma hakkından kendilerinin de yararlandırılmasını,

- maaş ve özlük haklarının kolluk kuvvetleri gibi yeniden düzenlenmesini,

- iç ve dış güvenlikte görev alacak personel arasında hiçbir ayrım yapılmamasını,

- isimlerinin ‘ İnfaz Polisi veya Cezaevi Polisi ’ olarak yenilenmesini,

- asker ve polis gibi uygun bir rotasyon programına tabi olmayı,

- emeklilik için belli bir yaş kriterinin olması gerektiğini,

- genel idare hizmetleri sınıfından kolluk kuvvetleri sınıfına geçirilmek gibi taleplerde bulunuyor.

Yasa tasarısı ile geçişin 5 yıllık kademeli olarak sağlanması düşünülüyor. Ayrıca jandarmadan boşalacak kadrolar için yeni istihdam kapıları da açılacak

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.