İngilizler daha önce işgal ettikleri Antep, Maraş ve Urfa’yı boşaltarak niçin Fransızlara devretmişlerdir

İngilizler daha önce işgal ettikleri Antep, Maraş ve Urfa’yı boşaltarak niçin Fransızlara devretmişlerdir
İngilizler daha önce işgal ettikleri Antep, Maraş ve Urfa’yı boşaltarakniçin Fransızlara devretmişlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İngiltere, Birinci Dünya Savaşı'nda işgal ettiği Urfa Antep ve Maraş'ı Paris Konferansı'nda alınan kararlar sonrasında Fransa 'ya bırakmış ve bu şekilde oralardan çekilmiştir. Çünkü önceden yaptıkları paylaşım antlaşmasına uyması gerekmektedir.

İngiltere Birinci Dünya Savaşı sırasında Arap bölgelerini işgal etmişti. Özellikle Irak, Suriye gibi bölgeler İngiliz denetimindeydi. Urfa, Antep, Maraş gibi Türk bölgelerini de işgal etmişlerdi.

Birinci dünya savaşının bitmesiyle Pariste toplanan itilaf devletleri Osmanlı toprakları üzerinde işgal edecekleri yerleri paylaşırken Urfa, Antep ve Maraşı Fransızlara bırakmışlardır. Bunun sonucunda bu bölgelerden İngilizler çıkarken Fransızlar işgal etmişlerdir.

7
6
7
6
6
6
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.