İnsan doğası ile din arasında nasıl bir irtibat vardır, anlatınız

İnsan doğası ile din arasında nasıl bir irtibat vardır, anlatınız
İnsan doğası ile din arasında nasıl bir irtibat vardır, anlatınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İnsan doğası ile din arasında nasıl bir irtibat vardır, anlatınız

Ödev cevabı kısaca : İnsanın doğası, varlığının kaynağı ile ilgili sorulara Tanrı kavramıyla cevap vermeye çalışan bir inanç sistemi olarak din, aynı zamanda insanın tutum ve davranışlarını düzenleyen değerler manzumesinin belirleyicisi ve gündelik yaşamındaki yol göstericisi olarak çok önemli rolleri yerine getirir.

İnsan doğası ile din arasındaki irtibat, insanların temel sorulara anlam arayışından ahlaki değerlere, toplumsal düzenin kurulmasına kadar geniş bir yelpazede kendini gösterir. Din, insanın ihtiyaçlarına cevap verir, teselli sağlar, ahlaki bir çerçeve sunar ve toplumsal bağları güçlendirir.

35
64
34
32
33
32
178
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.