İnsan Hakları ile ilgili kompozisyon

İnsan Hakları ile ilgili kompozisyon
Dünyadaki tüm insanlar bu dünyaya eşit haklara sahip olarak gelmektedirler. Dünyadaki hiçbir insanın bir diğer insana, ırka ya da topluluğa göre üstünlüğü yoktur.

Allah tüm insanları eşit şekilde yaratmış hiçbirine bir diğerine göre üstünlük vermemiştir.

İnsan hakları dinimiz dışında da İnsanlar hakları Evrensel Beyannamesi ile de güvence altına alınmıştır. buna göre her insan olduğu gibi, kendisinde hiçbir değişikliğe gereksinim duymadan, temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve özgürce yaşamına devam edebilir. Bir insanı rengi, ırkı, inancı, görüşleri gibi nedenlerle dışlamak ya da eleştirmek insan haklarına aykırı bir durumdur ve bunu yapmak dünyanın hiçbir yerinde insanlığa yakışmaz. Bu nedenle tüm insanların eşit olduğunu bilerek ve kabul ederek insanlar arasında ayrım yapmamak gerekmektedir.

İnsan hakları her ne kadar dünyadaki en önemli konu olsa da maalesef ki dünyamızda zaman zaman ihlal edilebilmektedir. Her insan doğuştan getirdiği birtakım hakların olduğunu bilmeli ve bu haklar çiğnendiğinde haklarını hukuk çerçevesinde arayarak kendini savunmayı bilmelidir.

632
1022
711
520
533
248
2089
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum