İnsan, muhtaç durumda olan birine yardım ettiğinde ne gibi duygular yaşar

İnsan, muhtaç durumda olan birine yardım ettiğinde ne gibi duygular yaşar
İnsan, muhtaç durumda olan birine yardım ettiğinde ne gibi duygular yaşar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Zekât ve sadaka vermek, kişiye Allah’ın (c.c.) rızasını ve sevgisini kazandırır. Onu Allah’a (c.c.) yaklaştırır. İnsanın sevap kazanmasına vesile olur. Cennete girmesine katkı sağlar. Allah’ın (c.c.) rızasını ve sevgisini kazanacağını bilmek de kişiye huzur ve güven verir.

Zekât, sadaka gibi yollarla infakta bulunmak; varlıklı insanları cimrilik, açgözlülük, bencillik ve kıskançlık gibi kötü duygulardan uzaklaştırır. Sahip olduklarını başkalarıyla paylaşan insan cömert, kanaatkâr ve alçak gönüllü olur. İnsanlara yardımda bulunmanın, onlarla bir şeyleri paylaşmanın mutluluk ve huzurunu yaşar. Zekât veren kişi, Allah’ın (c.c.) emrini yerine getirdiği ve yoksullara yardım ettiği için iç huzuru duyar. Vicdanen rahatlar. Bütün bunlar da kişiyi mutlu eder.

7
2
2
2
3
12
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.