İnsan olmanın sorumlulukları nelerdir

İnsan olmanın sorumlulukları nelerdir
İnsan olmanın sorumlulukları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın; kendisine, ailesine, arkadaşlarına, diğer insanlara, doğaya, çevreye, hayvanlara ve insanlığın ortak kültür mirasına karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları yerine getirmek insan olmanın ve toplum içinde yaşamanın bir gereğidir.

İnsanın kendisine karşı olan sorumlulukları;

Zararlı iş ve alışkanlıklardan uzak durarak beden ve ruh sağlını korumak, kendisini iyi ve doğru bir şekilde yetiştirmek, zamanını verimli kullanmak ve insan onuruna yakışır şekilde yaşamak insanın kendisine karşı sorumluklarındandır.

İnsanın ailesine karşı olan sorumlulukları;

Aile bireylerine karşı saygı ve sevgi göstermek, aile içinde verilen görevleri yerine getirmek, eşyalarımızı ve odamızı düzenli tutmak, ev işlerine yardımcı olmak, eve zamanında gelmek insanın ailesine karşı sorumlulukları arasında yer alır.

İnsanın arkadaşlarına veya diğer insanlara karşı olan sorumlulukları;

Arkadaşlarının veya diğer insanların düşüncelerine ve haklarına saygı göstermek, başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir etmek, sırrını başkalarıyla paylaşmamak insanların arkadaşlarına veya diğer insanlara karşı sorumluluklarındandır.

İnsanın doğaya ve çevreye karşı olan sorumlulukları;

Yaşadığı yeri temiz tutmak, kirletmemek, ağaçlara, bitkilere zarar vermemek ve doğal kaynakları bilinçli kullanmak insanın çevreye karşı sorumluluklarındandır.

İnsanın hayvanlara karşı olan sorumlulukları;

Hayvanlara kötü davranmamak, zarar vermemek, sevgi ve şefkat göstermek, gerekli hâllerde hayvanlara yiyecek, içecek ve barınak sağlamak insanın hayvanlara karşı olan sorumluluklarındadır.

İnsanın, insanlığın ortak mirasına karşı olan sorumlulukları;

Doğal, tarihi ve kültürel varlıkların neler olduğunu öğrenmek ve onlara zarar vermemek insanın insanlığın ortak mirasına karşı sorumluluklarındandır.

8
16
151
7
8
3
60
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.