İnsani değerlerin toplum genelinde zayıflamasıyla yaralama ve öldürme olaylarının artması arasındaki ilişki

İnsani değerlerin toplum genelinde zayıflamasıyla yaralama ve öldürme olaylarının artması arasındaki ilişki
İnsani değerlerin toplum genelinde zayıflamasıyla yaralama ve öldürme olaylarının artması arasındaki ilişkiyi arkadaşlarınızla değerlendiriniz

İnsanların huzurlu, mutlu ve güven içinde yaşaması için bazı insani değerler ön plana çıkmaktadır. Bu değerlere duyulan saygı insanların daha rahat yaşamasına olanak sağlamaktadır. İnsani değerler eşitlik, özgürlük, kardeşlik, adalet, sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve dayanışma insanlara verilen ortak değerlerdir.

  • Özgürlük; her insan özgür doğar ve özgür yaşama hakkında sahiptir. Bazı kişilerin çıkıp bunu engellemeye çalışması insanlar arasındaki güveni zedelemektedir.
  • Eşitlik; insanlar toplum içinde eşit haklara sahiptir. Eğitim hakkından, barınma hakkına kadar her konuda eşitlik söz konusudur. Son zamanlarda bu değerin ihlal edilmesi insanların ezilmesine sebep olmaktadır.
  • Adalet; kanun önünde herkes eşit haklara ve yargılanma hakkına sahiptir. Statü ve mevki doğrultusunda ihlal edilen bu hak daha büyük haksızlığın meydana gelmesine etkendir.
  • Hoşgörü; insanların yaşamları, davranışları, kazançları, özel hayatları kendilerini ilgilendiren kavramlardır. Üstümüze vazife olmadan girilen işlerin sonucu ortaya karmaşa çıkmaktadır.
  • Dayanışma; Hem toplum olarak hem de dini vazife olarak dayanışma bizim için önemli konulardan biridir. Komşusu aç iken uyuyamayan Peygamberin ümmeti olarak üstümüze düşeni ne kadar yapıyoruz.

57
140
148
1
1
1
147
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.