İnsanın Allah’a ibadet etmesi niçin önemlidir

İnsanın Allah’a ibadet etmesi niçin önemlidir
İnsanın Allah’a (c.c.) ibadet etmesi niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadet, insanın Rabbisine karşı verdiği nimetlere bir teşekkür mukabilindendir. Cennet veya cehennem olsun veya olmasın insan bunu yerine getirmesi gerektiği bilincinde olmalıdır. İbadeti yapmamızın sebebi Allah’ın emri olduğu içindir. Yoksa cennete gitmek için veya cehennemden kurtulmak için ibadet edilmez. Her mümin bilir ki ben Allah için namaz kılmaktayım. Bu inançla günde beş defa rabbinin huzuruna çıkmaktadır.

İnsanın ibadet etmesi, Allah’ın vermiş olduğu bunca nimete karşılık teşekkürünü ifade etmesi adına önemlidir. İbadetler, Rabbimizin rızasını kazanmamız adına da önemlidir. Ayrıca ibadetler, imanın kalpte kök salmasını sağlar. Çünkü ibadetler imanın yaşanması ve tadına varılması demektir.

“Kul bir hata işlerse kalbine siyah bir nokta konulur. Şayet o, günahtan vazgeçer, bağışlanma diler, tevbe edip Allah’a dönerse kalbi arınır. Eğer bunları yapmaz, günah ve hataya geri dönerse siyah nokta artırılır ve neticede bütün kalbini kaplar. Allah’ın, ‘Yaptıkları yüzünden kalpleri pas tutmuştur.’ diye anlattığı pas işte budur.” (Tirmizî, Tefsîru’l-Kur’ân, 83.)

Bu hadis-i şerifi göz önünde bulundurarak günah tevbe ilişkisi hakkında düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Tevbe, haram işledikten sonra, pişman olup, Allahü teâlâdan korkmak, bir daha yapmamaya azmetmek, karar vermektir. Günah işledikten sonra tevbe etmek her Müslüman için farzdır.

208
3
3
4
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.