İnsanın dine olan ihtiyacı nedir, kısaca anlatınız

İnsanın dine olan ihtiyacı nedir, kısaca anlatınız
İnsanın dine olan ihtiyacı nedir, kısaca anlatınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İnsanın dine olan ihtiyacı nedir, kısaca anlatınız

Ödev cevabı kısaca : İnsanın dine olan ihtiyacı, anlam arayışı, güven ve teselli, toplumsal bağlar, etik rehberlik, iyi bir yaşam arayışı ve ölümle ilgili belirsizlikle baş etme ihtiyacından kaynaklanır. Din, bu alanlarda rehberlik ederek insanların anlam bulma, toplumsal bağlar kurma ve içsel dengeyi sağlama ihtiyacını karşılar.

Din, fert ve toplum açısından zorunlu bir ihtiyaçtır. Din duygusu doğuştan olduğuna göre insan ruhunun huzura kavuşması için bu duygunun tatmin edilmesi gerekir. Din ve inançtan başka hiç bir şey insanın gönlündeki mânevî boşluğu dolduramaz. İnsan beden ve ruhtan meydana geldiği için insanın nasıl bedensel ihtiyaçları varsa, ruhsal ihtiyaçları da vardır. Ruhun en mühim ihtiyacı ve gıdası ise dindir, inançtır, ibâdettir.

12
22
276
32
44
19
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.