İnsanın karbon, azot, oksijen ve su döngüsüne müdahalesi

İnsanın karbon, azot, oksijen ve su döngüsüne müdahalesi
Sizce, insanın karbon, azot, oksijen ve su döngüsüne müdahalesi devam edecek midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet insanlık var olduğu sürece suyu tarım için kullanacak, baraj ve kanallar inşa edecektir. Fosil yakıtları kullanarak karbon döngüsüne müdahale edecektir. Az gelişmiş ülkelerde azotlu gübreleri kullanarak azot, ormanları yok ederek oksijen döngüsüne müdahalesi devam edecektir.

Sizce ile başlayan sorular yorum sorularıdır. Burada öğrenciden öğrendiği bilgiler ışığında birtakım yorumlarda bulunması istenir.

Gelişen teknoloji, kalabalıklaşan şehir hayatı gibi kavramları çok sık duyuyoruz. Maalesef insan nüfusu da her geçen gün artıyor. Kaynaklar tükenme tehlikesi altında. Bu sebeple bozulmuş bir düzenin geri gelmesi bu şartlar altında çok zor olduğu için ben insanın madde döngülerine olan müdahalesinin maalesef devam edeceği görüşündeyim.

Tarım, sulama, şehirlerin su tesisatları, gübreleme, fabrikalaşma, ormanların kıyımı gibi kavram ve olaylar maalesef bu müdahalelerin en canlı kanıtlarıdır.

4
27
4
5
2
3
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.