İnsanlar arasında ayrım yapmanın zararları nelerdir

İnsanlar arasında ayrım yapmanın zararları nelerdir
İnsanlar arasında ayrım yapmanın zararları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kişileri, bu tür farklı özellikleri nedeniyle ayırmak, Allah katında büyük günah olarak kabul edilir. Bir insanın, ona verilen zeka ile kimin daha hayırlı veya hayırsız olduğunu anlayabilecek yeteneği yoktur. Bu sebepten dolayı bizler, Allah’ın rızasını kazanmak adına onun yarattığı tüm varlıkları, onun rızası için sevmeli ve ayrımcılık yapmamalıyız.

Toplumda bazı değerlerin ahlaki ve hukuki olarak insanlar tarafından uygulanıyor olması barış ve huzurun, birlik ve beraberliğin oluşmasında çok etkilidir. İnsanlar arasında ayrım yapmamak, insanları insan oldukları için sevip saymak ve onlara değer vermek gerekir. İnsanların arasında yapılan ayrımlar toplumda bozulmalara, ayrılmalara, parçalanmalara ve bölünmelere neden olmaktadır.

İnsanlar arasında ayrım yapmanın zararları şu şekildedir:

  • İnsanlar arasında ayrım yapmak fitne ve fesat doğurur.
  • İnsanlar arasında ayrım yapmak kavga ve savaş doğurur.
  • İnsanlar arasında ayrım yapmak zulümdür.
  • İnsanlar arasında ayrım yapmak parçalanmalara ve bölünmelere neden olur.
  • İnsanlar arasında ayrım yapmak insan haklarına ve her türlü hukuka uyuşmazlık olur.

3
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.