İnsanlar dünyada canlı yaşamı için gerekli olan kaynakların tükenme ihtimaline karşı hangi önlemleri almaktadır

İnsanlar dünyada canlı yaşamı için gerekli olan kaynakların tükenme ihtimaline karşı hangi önlemleri almaktadır
Peki, insanlar dünyada canlı yaşamı için gerekli olan kaynakların tükenme ihtimaline karşı hangi önlemleri almaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar binalarda kullandıkları kaynakların tükenme ihtimaline karşı çeşitli önlemler almaktadır. Bu sayede günlük yaşamlarına kolaylıkla devam edebilmektedir. Peki, insanlar dünyada canlı yaşamı için gerekli olan kaynakların tükenme ihtimaline karşı hangi önlemleri almaktadır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Doğal kaynakları kullanırken, bunları çok kullanmaktan israf etmekten kaçınalım.
  • Enerji kullanımında yenilebilir enerji kullanımının payı arttırılmalı.
  • Çevre kirliliğine azami özen gösterelim. Çevreyi teniz kullanalım ve temiz kullanmayanları uyaralım.
  • Ormanlar bir ülkenin oksijen kaynaklarıdır. Ülkemiz endüstriye sanayi döneminde temiz havanın önemi daha da artmış durumdadır. Orman alanların korunması sağlanmalıdır.
  • Kullandığımız ürünlerde ilk önce dikkat etmemiz gereken bu ürünün yeniden dönüşüp dönüşmediği olmalı, yeniden dönüşebilen ürünlerin kullanmalıyız.
  • Suyun ihtiyaçtan fazlası tüketilmemeli, suların kirletilmemesine de özen gösterilmeli, suların kirlenmesi ekolojik dengeyi bozar su canlıların yok olmasına sebep olduğu gibi toprağın kirlenmesine de sebep olur.

0
2
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.