İnsanlar dürüstlüğe önem vermezlerse toplum bundan nasıl etkilenir

İnsanlar dürüstlüğe önem vermezlerse toplum bundan nasıl etkilenir
İnsanlar dürüstlüğe önem vermezlerse toplum bundan nasıl etkilenir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumda ki güven saygı ve sevgi azalır yerine kin nefret duyguları yerleşir. Bir insan dürüst olarak hem devlete hem de millete yararı olur.

Dürüst olmak, güvenilir ve doğru bir şekilde hareket etmek, yalan ve iftiradan uzak durmak anlamına gelmektedir. Dürüst insanlar her zaman doğrunun tarafında olurlar. Hiçbir zaman çıkar gözetmeden yaşarlar. Kendi hatalarının sonuçlarından kendilerini mesul tutarlar ve yalan konuşmazlar.

İnsanlar dürüstlüğe önem vermezlerse toplumda suç oranı artar, kaos olur, kargaşa yaşanır, herkes kendi adaletini sağlamaya çalışır, kimseye güven olmaz, ticaret yapılmaz, seyahat edilmez, üretim durur. Hayat zorlaşır, yaşanmaz hale gelir. Etrafta çeteler, dolandırıcılar ve sahtekar insanlar olur. Herkes kendi adaleti için uğraşmaya başlar. Bu düzensizlik hali toplumun sonu olur.

ETKİNLİK

“İnsana sadakat yaraşır görse de ikrah,
Yardımcısıdır doğruların Hazreti Allah.”
Önder Göçgün, Ziya Paşa, s. 58.

Yukarıdaki dizeler, bize hangi mesajı vermektedir? Arkadaşlarınızla değerlendiriniz.
İnsana her zaman sadakat yakışır zor zamanlar görse dahi. Hor görüldüğü zamanlar olsa bile en büyük yardımcısı Hazreti Allah’tır demek istiyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

442
246
457
131
125
25
142
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.