İnsanlar, ekosistemin gelişimini ve değişimini nasıl etkilemiştir

İnsanlar, ekosistemin gelişimini ve değişimini nasıl etkilemiştir
İnsanlar, ekosistemin gelişimini ve değişimini nasıl etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya, insanlığın kullanımı ve etkisi altındadır. Herhangi bir alanda canlı varlıklar ile cansız varlıklar arasında olan etkileşime ekosistem adı verilmektedir. İnsanlar ve doğa arasında da süregelen bir etkileşim bulunmaktadır. Bu sebeple insanların ekosistem üzerinde büyük ölçüde etkisi bulunmaktadır.

İnsanların, ekosistem üzerindeki etkisi büyük ölçüde olumsuz etkilerdir. İnsanlar yüzyıllardır Dünya üzerinde bulunan orman ve doğal arazileri tahrip etmektedirler. Bu durumun yanı sıra hayvanların da yaşam alanları sınırlanmaktadır. Bu durum hayvan türlerinin zamanla yok olmasına yol açmaktadır. Bir diğer etken ise insanların doğaya saldığı atıklar olarak gösterilmektedir. Bu şekilde doğa geri dönüşümü zor olacak bir şekilde kirletilmekte ve ekosisteme zarar verilmektedir.

Ekosistem, canlı türler ve canlı türleri saran cansız çevre arasındaki sürekli ilişkiyi inceleyen sistemdir. Bu doğrultuda insan ve doğa ilişki içerisindedir.  Karşılıklı ilgi ilkesi uyarınca her bir canlının gösterdiği etkinin farklı bir tepkisi olacaktır. Bu doğrultuda insanlar da bunun bilincinde olarak hareket etmelidirler.

0
0
205
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.