İnsanlar hangi özelliklere sahip alanları yerleşme için daha çok tercih etmiştir

İnsanlar hangi özelliklere sahip alanları yerleşme için daha çok tercih etmiştir
İnsanlar hangi özelliklere sahip alanları yerleşme için daha çok tercih etmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yerleşim için uygun olan alanlar doğal özelliklerine ve coğrafi şartlarına göre değişkenlik göstermektedir. İnsanların beşeri ihtiyaçlarını kolayca karşılayabileceği alanlarda yerleşim yerleri kurmaları coğrafi şartların elverişli olmasını da beraberinde getirmiştir. Böylece insanlar sürekli yerleşim yerleri oluşturmaya başlamışlardır.

İnsanların bir yeri yerleşme alanı olarak belirlemesinde yeryüzü şekilleri, toprak özellikleri, iklim, bitki örtüsü, doğal kaynaklar ve su kaynaklarının varlığı etkili olmaktadır. Bunların elverişli olduğu bir bölgede insanlar yerleşim alanları belirleyerek yaşamaya başlamışlardır. Ülkemizde Anadolu coğrafyasında bulunan bu özelikler nedeniyle coğrafya yüzlerce yıldır en doğal yerleşim yeri olarak insanların barındıkları ve sığındıkları yer olmuştur.

2429
1599
952
197
158
303
2428
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum