İnsanlar kendilerine göre ibadet şekilleri uydurabilirler mi

İnsanlar kendilerine göre ibadet şekilleri uydurabilirler mi
Sizce insanlar kendilerine göre ibadet şekilleri uydurabilirlermi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kendi kafamıza göre ibadet şekilleri uyduramayız. İbadetler yapılış şekli ve zamanı bellidir. Yüce Allah Peygamber Efendimize (s.a.v) ibadetlerin nasıl yapılacağını bildirmiş, Efendimiz de ibadetleri bizlere öğretmiştir.

Kafamıza göre ibadet uydurmak bid’at olur. Bid'at, sonradan çıkarılan şey demektir. Bunlar ya âdette olur veya ibadette olur. İbadette bid'at, Resulullahın ve dört halife zamanında bulunmayıp da, dinimizde, sonradan meydana çıkarılan, uydurulan inanışlara, sözlere, işlere, şekillere ve âdetlere denir. İbadetlere bid'at karıştırmak büyük günahtır. Bid’ati sünnet diye işlemek haramdır. Bunların hepsini din diye, ibadet diye uydurmak veya dinin önem verdiği şeyleri dinden ayrıdır, din buna karışmaz demek bid'attir. Bid'atlerin bazıları küfür, bazıları büyük günahtır. Hadis-i şerifte, (Her bid'at sapıklıktır) buyuruldu. (Müslim)

Bid’at çıkaran, dinde noksanlık görüp bazı hükümleri değiştirmeye, yeni hükümler koymaya çalışır. Sahih hadisleri uydurma zanneder, İslam âlimlerini beğenmez. Bid’at ehli kibirlidir.

103
100
103
100
100
100
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.