İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlar atasözünün anlamı

İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlar atasözünün anlamı
İnsanların medeni olarak konuşabilmesi sorunların çözülmesi, barış ve huzurun sağlanması, mutlulukların artması anlamına gelmektedir. Bu nedenle konuşmak erdemli bir hareket olarak değerlendirilmektedir.

Bu ifade bir atasözüdür. Atasözü ise tam olarak Türk Dil Kurumu tarafından "İnsan konuşa konuşa, hayvan koklaşa koklaşa" şeklinde ifade edilmiştir.

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler sözlüğünde ise:

İnsanlar konuşarak birbirlerini daha iyi anlarlar, olarak tanımlanmıştır.

Biz kendi ifadelerimizle anlatacak olursak:

İnsanların kaba kuvvet kullanmak önceliği olmamalıdır; düşünce, istek ve bilgileri söze dökerek başka insanlarla böyle anlaşmalıdırlar.

Akıl ve konuşabilme yeteneğimiz sayesinde kendimizi diğer insanlara iyi bir şekilde anlatabiliriz.

İnsanlar, iletişim kurma konusunda konuşma yetilerini kullanan tek varlıklardır. İletişim kurma sayesinde insanlar sosyal hayatlarına devam ederler. Atalarımız, insanlar konuşa konuşa anlaşırlar, demişlerdir. Konuşmak insanın doğasında olan ve ilişkiler kurabildiği tek yoldur.

İnsanların medeni olarak konuşabilmesi sorunların çözülmesi, barış ve huzurun sağlanması, mutlulukların artması anlamına gelmektedir. Bu nedenle konuşmak erdemli bir hareket olarak değerlendirilmektedir. Medeni insanlar konuşarak hemen her sorunlarını çözebilir, mutluluklar yaşayabilir ve hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilirler. İnsanların bu özelliğe ve yeteneğe sahip olması hayatlarına devam etmeleri için önemli ve değerli bir kazançtır.

505
964
1133
53
233
73
251
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.