İnsanlar nelere özlem duyar

İnsanlar nelere özlem duyar
İnsanlar nelere özlem duyar, insan vatanını niçin özler, özlem nedir, insan neden özlem duyar?

Soru : İnsanlar nelere özlem duyar, insan vatanını niçin özler, özlem nedir, insan neden özlem duyar?

Cevap : İnsanların hayatlarına devam etmeleri için duygu ve düşüncelerini mutlaka belirtmeleri gerekir. İnsanın duygusal olması bir şeylere de bağlılık duyması anlamına gelmektedir. Bu nedenle insanlar hayatlarında bazı şeylere özlem duyabilirler.

İnsanların özlem duyduğu şeyler, aile, ev, iş, çocuk, vatan, memleket gibi olgulardır. İnsanın hasret içinde olması kalben bir bağlılık olduğunu da göstermektedir.

İnsan vatanını niçin özler

Vatan hasreti, vatana olan bağlılık gereğince olur. Vatana olan bağlılık toprağa bağlı olmak, milli değerlere bağlı olmak ve dinine sahip çıkmak anlamlarına da gelmektedir.

İnsan vatanını özler ve daima vatanında mutlu ve hür bir şekilde yaşamak ister. Çünkü bir insan için mutlu, huzurlu, emniyetli ve barış içinde yaşayabileceği tek yer vatanıdır.

Özlem nedir

Özleme, bir kimseyi ya da şeyi bir daha görme, ona kavuşma isteği ve duygusu.
Acı demektir özlem. Bu özlemin büyüklüğü de kime hasret olduğunuza bağlıdır. Bu hasret bazen anneye olur, bazen babaya, bazen çocuğunuza hasretsinizdir bazen de mutluluğa ya da sevdiğinize duyarsınız en büyük hasreti.

0
2
1
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.