İnsanlar niçin soluk alıp vermektedir

İnsanlar niçin soluk alıp vermektedir
İnsanlar niçin soluk alıp vermektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vücudumuzun dışarıdan oksijen alıp vücutta oluşan karbondioksidi dışarı vermesine soluk alıp verme denir. Soluk alıp verme sırasında görevli yapı ve organların oluşturduğu sistem solunum sistemi olarak adlandırılır.

Canlıların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan enerjiyi besinlerden elde ettiğini biliyorsunuz. İnsan vücudunda enerjinin üretilmesi için sadece besin yeterli değildir. Yaşam için gerekli olan enerjinin üretilmesi için besinle birlikte oksijen de gereklidir. Oksijen, vücudumuza solunum sistemi organlarıyla alınır. Vücudumuzun dışarıdan oksijen alıp vücutta oluşan karbondioksidi dışarı vermesine soluk alıp verme denir. Soluk alıp verme sırasında görevli yapı ve organların oluşturduğu sistem solunum sistemi olarak adlandırılır. Solunum sisteminin temel görevi, vücudun dışarıdan oksijen almasını sağlamak ve vücutta oluşan karbondioksidi dışarı vermektir.

117
146
92
223
184
16
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.