İnsanlar sigara, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıkların zararlarını bildikleri hâlde niçin bu tür alışkanlıklara yönelmektedir

İnsanlar sigara, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıkların zararlarını bildikleri hâlde niçin bu tür alışkanlıklara yönelmektedir
İnsanlar sigara, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıkların zararlarını bildikleri hâlde niçin bu tür alışkanlıklara yönelmektedirler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu alışkanlıklar insanların hem zayıf olan psikolojik yanlarını bastırmak için bir araç olarak görülür. Hemde insana hırs verir. İnsan bir kere daha bir kere daha diyerek, içinden çıkamayacağı bir duruma girdiğini fark etmez.

Kullanım birden fazla nedene bağlıdır, bazılarında ise kullanım nedenleri zaman içinde farklılık gösterebilir. Bir çok kişi için uyuşturucu kullanmak diğer eğlence faaliyetlerinden çok farklı olmayan bilinci değiştirmenin başka bir yoludur. Bununla birlikte, bazı kişiler için uyuşturucu kullanmak sadece eğlenmek veya rahatlamak ile ilgili değildir İnsanları uyuşturucu kullanmaya götüren en yaygın nedenler aşağıdaki gibidir. Uyuşturucuyla tanışmada en önemli etkenlerden biri meraktır. Arkadaş çevresinde kullanan birilerinin olması ve maddenin etkilerine ilişkin konuşmalar kişide merak uyandırabilir ve ilk kullanıma zemin hazırlayabilir. Ergenlik döneminde olmak, maddenin kısa ve uzun vade riskleri ile ilgili bilgi sahibi olmamak, yeni deneyimler arama, maddeye ilişkin pozitif düşünceler, merakın davranışa geçmesinde etkili olabilir.

ETKİNLİK

Sınıfınızda iki grup oluşturunuz. Bunlardan biri içki ve uyuşturucunun zararlarıyla ilgili diğeri ise sigara ve kumarın zararlarıyla ilgili bir araştırma yapsın. Yapılan bu çalışmaları etkileşimli tahta ya da projeksiyon cihazı yardımıyla sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Uyuşturucu maddeler beynin normal işleyişini bozarak beyni mekanikleştirir. Bazı maddeler beyin damarlarında tıkanmaya yol açar, felce sebep olur. Ayrıca beyin içinde sesler duyma ve akıl hastalıklarının başlaması da uyuşturucu maddelerin beyin üzerinde yarattığı etkilerdendir. Yapılan araştırmalar esrar kullanımının şizofreni riskini 7 kat artırdığını göstermektedir

40
32
72
33
172
40
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.