İnsanlara hangi yollarla yardım edebiliriz

İnsanlara hangi yollarla yardım edebiliriz
İnsanlara hangi yollarla yardım edebiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar bazen maddi bazen de manevi bir destek ararlar. Muhtaç durumda olan insanlara belli erzak yardımında bulunmamız gerekir. Peygamberimizin bir hadisi de ‘komşusu açken tok yatan bizden değilidir’ diye bir Müslüman  yardıma ihtiyacı  olan insanlara  elinden geldiği kadar yardım etmelidir.

Yardımlaşmak en önemli erdemlerden biridir. Toplumun bir arada, birlik ve beraberlik içinde, barış ve huzur ortamında yaşamasını sağlar. İyilik, güzellik ve hayır işlerinde yarışmak da Müslümanların en önemli özelliklerinden biridir. Bu nedenle toplumda ve aile hayatında yardımlaşma ve paylaşma değerlerinin öğrenilmesi de gerekir.

İnsanlara yardım etmek için sivil toplum kuruluşlarından kapsamlı bir şekilde destek almak mümkündür. Eşya, giyim malzemesi, temizlik malzemesi, bebek ve kadın bakım ürünleri, ev, iş yardımları yardım yapılması gereken öncelikli alanlardır. Savaşlarda mağdur olan, afetlerde muhtaç duruma gelen kimselere de özellikle yardımların çabucak yetiştirilmesi insanlık vazifelerinden biridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

909
124
402
53
58
53
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.